Kankaanpää-info | Yhteystiedot
Palveluhaku | Sivukartta | Palaute | Intranet | In English
 

Ajankohtaiset hankkeet


Arttu2-tutkimusohjelma

Arttu2 Kankaanpään kaupunki osallistuu Suomen Kuntaliiton toteuttamaan Arttu2-tutkimusohjelmaan, jonka tavoitteena on kunnissa toteutettujen ja tulevien uudistusten tuomien muutosten vaikutuksia kuntiin ja kuntalaisiin. Ohjelma käynnistyi loppuvuodesta 2014, ja se kestää alkukevääseen 2018. Tutkimusohjelmassa on mukana 40 tutkimuskuntaa, jotka edustavat erikokoisia ja -tyyppisiä kuntia eri puolilta Suomea.

Arttu2-ohjelman tulokset esiteltiin Kankaanpään kaupungin valtuustoseminaarissa lokakuussa 2018.

Arttu2-ohjelman tulokset Kankaanpään osalta (PDF), tutkimuspäällikkö Marianne Pekola-Sjöblom
Arttu2-ohjelmaan liittyen havaintoja Kankaanpään kaupungin taloudesta (PDF), Arttu2-ohjelman tutkimusjohtaja, emeritusprofessori Pentti Meklin

Kankaanpään kaupunginjohtaja Mika Hatanpään sekä elinkeinojohtaja Marko Rajamäen kommentit tuloksiin liittyen (Suomen Kuntaliiton video)

Arttu2-ohjelman verkkosivut

 


Kortteeri-hankekuvia/Kortteeri.png

Kortteeri-hankkeen tavoitteena on notkistaa ja kokeellistaa kivijalkakulttuuria. Hanke:
-    Luo paikkoihin liittyviä uusia elämyksiä sekä merkityksiä yhdistäen kivijalkakaupat, taiteen, muotoilun, museot ja galleriat.
-    Tuottaa luovan alan toimijoille ja kivijalkayrittäjille työkaluja alueiden omaleimaisen kulttuuriperinnön tunnistamiseen, soveltamiseen sekä  osallistavaan kaupunkikehittämiseen.
-    Kouluttaa paikkasidonnaisen yhteisötaiteen, kaupunki -sekä palvelumuotoilun kokemuksien kautta. Valmistaa vaihtoehtoisen kivijalkakulttuurin kehittämisen mallin.

Kortteeri yhdistää taiteen, yleisöt, välittäjätahot sekä yrittäjät kaupunkitilassa tapahtuvien lyhytkestoisten taidetekojen ja -teosten kautta. Hankkeen tavoitteena on taiteen ja kulttuurin keinoin elävöittää pienten- ja keskisuurten rakennemuutospaikkakuntien keskusta-alueita.

Hankkeen toiminta-aika on 1.8.2017 – 30.6.2019 ja sitä vetää Satakunnan Ammattikorkeakoulun (SAMK) Kuvataide Kankaanpään yksikkö. Kaupunki on mukana elinkeinopalveluiden sekä kaupunginmuseon toimesta.

Hankkeen verkkosivut

 


UNESCOn Geopark-status haussaGeopark

Kankaanpää ja muut seutumme kunnat ovat mukana hankkeessa, jossa tavoitteena on hakea Lauhanvuori–Hämeenkangas Geopark-alueelle UNESCOn kansainvälistä Geopark-statusta. Geopark on kansainvälinen ainutlaatuisten geologisten kohteiden yhteisbrändi. Geoparkit pyrkivät edistämään geomatkailua, geologisen perinnön säilyttämistä, luonnontieteiden opetusta ja kestävän kehityksen mukaista liiketoimintaa. Suomessa on tällä hetkellä yksi kansainvälisen statuksen saanut Geopark-alue, Rokua UNESCO Global Geopark. Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark-alueen geologinen pääteema on suo.

Geopark-hankkeen verkkosivut

   


Älylatu-hanke - Suomen älykkäin hiihtovalaistus Kankaanpäähän

Kankaanpään kaupunki yhteistyökumppaneineen toteuttaa kaupungin urheilukeskuksen suositulle tykkilumiladulle älykkään valaistustekniikan. Älykästä ja huippulaadukasta led-teknologiaa hyödyntäen mahdollistetaan valon tehon muuttuminen vuorokauden, valon tarpeen ja jopa käyttäjien mukaan.  Uudistamalla valaistus saadaan paremman valonlaadun lisäksi merkittävä energiansäästö sekä lisätään ladunkäyttäjien turvallisuutta.

Talven 2017-2018 aikana toteutettavan hankkeen tavoitteena on uusia teknologioita hyödyntämällä parantaa kaupungin harrastusmahdollisuuksia sekä olla edelläkävijä energiatehokkaiden ja älykkäiden ratkaisujen käytössä. Kokonaisuudessaan älylatu-hankkeen tavoitteena on aikaansaada pitkäkestoisia, myönteisiä vaikutuksia niin kankaanpääläisten kuin lähikuntien asukkaiden sekä muiden ladun käyttäjien liikuntatottumuksiin ja saada myös uusia harrastajia niin hiihdon kuin muidenkin radalla harjoitettavien lajien pariin. Älylatu-hanke on liitetty Suomi100-juhlavuoden ohjelmaan. Älylatu-hanke toteutetaan yhdessä Vatajankosken Sähkö Oy:n kanssa.

Hanke-esitys (PDF)

Älyladun verkkosivut: www.älylatu.fi